Flyttstädning i Stockholm: En komplett guide

25 april 2024 Veronica Urena

editorial

När flyttkartongerna är packade och det nya hemmet väntar, är det en angelägenhet som inte går att undvika flyttstädningen. I den livliga huvudstaden Stockholm, där takten är hög och tiden är knapp, kan flyttstädning vara den hjälpande hand som behövs för att underlätta övergången från gammalt till nytt. Den här artikeln guidar dig igenom allt du behöver veta om flyttstädning i Stockholm från vad du kan förvänta dig, till hur du väljer rätt tjänst för dina behov.

Flyttstädningens A och O

Flyttstädning innebär en grundlig rengöring av din bostad, från golv till tak och allt däremellan. Målet är att lägenheten eller huset ska vara i ett så pass fint skick att nästa hyresgäst eller köpare kan flytta in utan att behöva göra något städarbete själva. I Stockholm, där utbudet av städtjänster är stort, kan detta innebära att standarden på flyttstädningen är särskilt hög för att leva upp till konkurrensen och kundernas förväntningar.

Standardspecifikationen för flyttstädning omfattar ofta:

– Dammsugning och våttorkning av alla golv.

– Torkning av alla fria ytor som fönsterbrädor, element och skåp.

– Rengöring av fönster på insidan, ibland även utsidan om det är möjligt.

– Avkalkning och rengöring av badrum, inklusive toalett, dusch/badkar och handfat.

– Rengöring av köket, såsom spis, ugn, kyl och frys.

– Rengöring av skåp och lådor in- och utvändigt.

– Städning av väggar och tak om det finns synliga fläckar eller spindelnät.

flyttstädning i Stockholm

Planera för din flyttstädning

För att planera för en flyttstädning är det viktigt att boka i god tid speciellt i Stockholm där tjänsterna är eftertraktade. Börja med att fastslå datum för när städningen behöver vara gjord och undersök därefter vilka städföretag som är tillgängliga. Jämför priser och se över omdömen för att hitta en tjänst som är både pålitlig och prisvärd.

När du planerar din flyttstädning, se även till att ta hänsyn till:

– Eventuella garantier eller försäkringar som städbolaget erbjuder.

– Om städmaterial och städutrustning ingår eller om du behöver förbereda detta själv.

– Om det finns några särskilda instruktioner du behöver ge de som städar kanske det finns ytor med särskild känslighet eller svårtillgängliga utrymmen som behöver extra uppmärksamhet.

Vad kostar flyttstädning i Stockholm?

Priset på flyttstädning i Stockholm kan variera beroende på en rad faktorer, inklusive bostadens storlek, städbolagets renommé och omfattningen av de tjänster som erbjuds. Genomsnittspriset kan dock ligga någonstans mellan 25-50 kronor per kvadratmeter. Många städfirmor erbjuder fast pris för hela städningen vilket kan ge en klarare kostnadsbild redan från början.

Ett tips är att utnyttja RUT-avdraget som ger möjlighet att dra av 50% av arbetskostnaden för hushållsnära tjänster, inklusive flyttstädning. Detta gör tjänsten betydligt mer överkomlig för många och kan vara en stor anledning till att välja ett proffs framför att städa själv.

Fler nyheter